Het beweegcentrum voor de 55-plusser

 

Roermond Vitaal is hét beweegcentrum voor de 55-plusser in hartje Roermond. In een gloednieuw gebouw met uitstekende faciliteiten combineren we een moderne omgeving met kleinschaligheid en een gemoedelijke sfeer. Persoonlijke begeleiding en plezier in bewegen zijn speerpunten van ons centrum.

 

Het beweegcentrum is uitgerust met moderne apparaten die specifiek voor de oudere doelgroep zijn ontwikkeld. Hiermee kunnen alle spiergroepen getraind worden. Daarnaast staan er een loopband, roeiapparaat, hometrainers, crosstrainer en een apparaat voor functionele training. De apparaten zijn zodanig opgesteld dat de deelnemers een praatje met elkaar kunnen maken.

 

Tijdens de begeleidingsuren zijn er fysiotherapeuten die u begeleiden. Zij zijn zeer ervaren en weten welke onderdelen voor u het meest geschikt zijn. In een kennismakingsgesprek (intake) wordt dit uitgebreid met u besproken. We beoordelen uw conditie en zetten uw wensen op een rijtje. Daaruit volgt een persoonlijk trainingsschema. Daarnaast kunt u ook deelnemen aan verscheidene groepslessen met variatie in accenten. Denk aan matoefeningen, circuittrainingen en functionele trainingen.

 

In de kleedruimte zijn kluisjes beschikbaar voor het opbergen van uw spullen en er is douche-gelegenheid. Na de training kunt u een drankje nuttigen in het sportcafé.

 

Sporten is gezond!

Het vermindert de kans op onder andere hart- en vaatziekten, longaandoeningen en gewrichtsaandoeningen. Het is nooit te laat om te beginnen!

 

Meld u aan door het aanmeldformulier in te vullen op de site, door het inschrijfformulier thuis in te vullen en mee te nemen of door contact op te nemen met de afdeling fysiotherapie op Camillus.